Ce faci cu neîncrederea în tine? Nu crezi că ar fi cazul să capeți mai mult curaj și să le arăți tuturor de ce ești în stare?

”Draga mea,

Sunt sigură că cel puțin o dată în viață te-ai îndoit de abilitățile tale și de capacitatea ta de a face față cu brio unei situații. Poate te-ai eschivat, găsindu-ți scuze, poate că ai tot amânat să faci acel pas important știind că nu ești sigură de reușită, poate ai vrut să mai treacă timpul sperând că astfel vei mai prinde curaj, dar timpul a trecut, iar tu nici prea multă încredere în tine și în capacitățile tale nu ai căpătat.

Băiatul acela nu va ghici niciodată că tu îl placi în secret dacă nu vei avea curajul să i-o spui, notele mari nu vor veni dacă îi vei lua pe toți să ți-o ia înainte, un headhunter nu o să îți bată niciodată la ușă să îți ofere un salariu minunat dacă nu tu nu ai curajul nici măcar să pășești pragul sau să îi deschizi ușa. Bineînțeles, acesta este un exemplu oarecum exagerat, doar pentru a te face să înțelegi ideea. Poate că într-un colțișor al minții tale zace o idee genială care nu reușește să se facă cunoscută lumii întregi tocmai pentru că o îneci în valurile neîncrederii tale. Antreprenorii cei mai de succes sunt așa zișii risk-takers: cei care nu se tem de riscuri, ci fac orice pentru a căuta soluțiile cu care să le înfrunte.

Dacă cineva îți spune vreodată că nu ești în stare să duci un lucru până la capăt, tu ar trebui să faci tot posibil astfel încât să îi demontrezi că se înșală amarnic. Nu te lăsa călcată în picioare de cei care se cred mult mai buni decât tine. Zâmbește-le cu diplomație și încearcă să dai tot ce ai mai bun din tine.

Fă tot ceea ce îți place și nu te gândi nici o secundă că există posibilitatea de a fi aspru judecată. Încearcă doar să fii tu însăți și să evoluezi mereu, astfel încât să devii cea mai bună versiune a ta. Bucură-te că trăiești, că vezi, că respiri viața și fă orice pentru a da piept cu aceasta.

Lasă bârfa deoparte și fă lucruri mult mai constructive. Învață-i și pe alții cum să devină cea mai bună versiune a lor și luminează-le ziua prin prezența ta. ”

Această postare este scrisă de mine, pentru mine, pentru a-mi aminti mereu ce am de făcut atunci când ezit să fac pasul ăla important înainte.

Alina Misaki

Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s