Balanţa puterii (Alina Marinescu #3) de Monica Ramirez | Recenzie

sinopsis

Trăiește în umbre. Nu exiști. Ești doar o fantomă.

Ultimii șapte ani au învățat-o să se resemneze în fața realității. A acceptat în cele din urmă că viața în Printcadrul Organizației Elite nu se măsoară în bine și rău, ci în rata de supraviețuire. Nu se știe câți asasini controlează Elite, dar ea este diferită. Cu toții sunt instruiți în arta de a ucide, dar ea a fost antrenată pentru mai mult. În urmă cu șapte ani, era încă Alina Marinescu, nefiind obligată să-și asume o nouă identitate în fiecare lună. Pe atunci, Alex Therein era încă în viață… mentorul ei, prietenul ei, iubitul ei, fundația întregii ei distrugeri. Povestea lor de dragoste a fost singurul lucru de care au avut vreodată parte, dar iubirea nu poate supraviețui în lumea lor opresivă. Violență, intrigă, iubire și ură, atracție și respingere într-o lume întunecată și complicată, Elite reprezintă opusul societății ideale. În această lume atât de secretă încât devine fantomatică, agenții operativi devin la fel de fantomatici. Odată intrați în joc, nu se mai pot retrage, nu pot pleca acasă la terminarea programului de lucru. Elite le acaparează viețile complet, invadându-le simțurile, intimitatea, de cele mai multe ori chiar gândurile.

„Seducător și puternic, enigmatic și romantic, un roman irezistibil.”

Palm Springs Time

recenzie

Seria Alina Marinescu continuă cu volumul 3, Balanţa puterii, un volum imprevizibil ce ne poartă prin noi misiuni, aduce în scenă noi personaje şi ne surprinde cu o nouă poveste de iubire.

La şapte ani de la moartea lui Alex Therein, Alina încă mai resimte acut durerea pierderii bărbatului pe care îl iubea. Rana de pe suflet  nu i s-a vindecat, iar zâmbetul care îi lumina chipul a dispărut demult. Singurul lucru care i-a rămas de făcut e să-şi îndeplinească misiunile în cel mai eficient mod posibil.

„Bănuiesc c-ar trebui să mă bucur că sunt bună și eu la ceva, chiar dacă asta înseamnă că asasinez oameni.” 

Acum, întreaga atenţie a organizaţiei Elite e îndreptată spre Al’Qaeda – o organizaţie teroristă pe care vor să o nimicească. Dar, se pare că şi reprezentanţii CIA are aceeaşi ţintă, iar în cele din urmă vor ajunge să colaboreze cu Elite pentru a-şi atinge obiectivul.

Alina le atrage atenţia celor de la CIA, motiv pentru care aceştia din urmă îşi folosesc toate resursele pentru a afla cine este misterioasa femeie care a fost văzută în mai multe „puncte cheie” ale misiunilor lor. Dar căutările lor sunt zadarnice, deoarece nu găsesc nici o informaţie despre ea, motiv pentru care apelează la singurul as din mânecă rămas. Aceştia îl vor trimite pe fermecătoarul Marius Stephano să o seducă pe Alina pentru a afla mai multe despre ea. Protagonista va cădea pradă farmecelor lui, iar Marius, la rândul său, va fi cucerit de frumuseţea nefirească a Alinei.

Dar în cele din urmă Alina va descoperi că totul nu a fost decât un joc al seducţiei pus la cale de Marius pentru a-i afla adevărata identitate. Trădarea lui îi sfâşie inima, amintindu-i în mod dureros de trecutul ei cu Alex. Acelaşi joc, aceeaşi ţintă. Diferenţa e că agentul CIA are sentimente puternice pentru ea, motiv pentru care va face tot posibilul să nu o piardă.

„Viaţa mea a început cu adevărat în ziua în care tu ai pășit în ea și se va încheia în ziua în care o să mă părăsești.”

În momentul în care CIA şi Elite devin “aliaţi” împotriva organizaţiei teroriste Al’Qaeda, Alina şi Marius vor ajunge să lucreze împreună şi o poveste minunată de iubire se înfiripă între cei doi. Alina ştie mai bine decât oricine că în lumea ei, iubirea este un lux pe care nu şi-l poate permite. Dar, cu toate acestea, nu vrea să renunţe la Marius şi la sentimentele pe care le nutreşte pentru el. Amândoi sunt foarte hotărâţi să lupte pentru iubirea lor şi să înfrunte pe oricine se opune „relaţiei” dintre ei.

„Doi străini în lumina zilei, amândoi jumătăţi ale aceluiași întreg în întunericul învăluitor al nopţii.”

Acest volum ne poartă prin alte misiuni captivante şi periculoase, pline de suspans şi acţine, în care viaţa şi moartea se duelează pentru dominaţie. Nu degeaba se spune că “viata în cadrul Organizatiei Elite nu se măsoară în bine şi rău, ci în rata de supravieţuire.” Misiunile devin din ce în ce mai primejdioase, riscul pe care şi-l asumă agenţii operativi sporeşte, iar miza pusă în joc creşte considerabil. Ba mai mult, apariţia unui trădător în cadrul organizaţiei Elite nu face altceva decât să complice şi mai mult situaţia.

Un lucru care nu va înceta niciodată să mă surprindă e evoluţia personajelor. Pe parcursul celor trei volume (pe care le-am citit până în prezent), Alina devine o cu totul altă persoană.  Eroina noastră trece print-o serie de evenimente care o obligă să renunţe puţin câte puţin la persoana care a fost cândva. În “Balanţa puterii”  ne dovedeşte cât de puternică şi hotărâtă este, capabilă să înfrunte orice pericol. Dar, cu toate acestea, Marius apare pe neaşteptate în viaţa ei, iar Alina se îndrăgosteşte profund de el. Se lasă atrasă în jocul seducţiei fără a bănui măcar cine este străinul care a fermecat-o complet. Preferă să trăiască acel moment magic şi efemer alături de el, fără a se gândi la trecut sau la consecinţe.

„Jumătate dintre problemele lumii sunt create de oameni care trăiesc prea mult în trecut.”

 Însă acestea îi apar nepoftite în minte în momentul în care descoperă identitatea celui care a sedus-o. Toate aceste întâmplări îi amintesc în mod dureros de povestea  ei cu Alex. Pentru ea, un lucru e sigur şi anume acela că istoria se repetă. Un amalgam de sentimente contradictorii i se revolt în suflet, dar cu toate acestea, Alina ştie cu certitudine că ceea ce simte pentru Marius nu a mai simţiti pentru nimeni.

Marius este un agent CIA care a primit misiunea de a o seduce pe Alina pentru a afla cine este cu adevărat aceasta. Iniţia, nu a făcut altceva decât să urmeze planul misiunii care i-a fost încredinţată, însă într-un anumit punct, acesta a căzut pradă propriului joc. A încălcat regulile, permiţându-şi în mod involuntar să se îndrăgostească  de Alina. Sufletul îi infloreşte de o iubire inexplicabilă pentru ea , motiv pentru care îi este tot mai greu să-şi ducă la capăt misiunea. Vă sună cunoscut acest lucru?

Marius e un romantic incurabil care a reuşit să mă fascineze şi pe mine şi sunt absolut convinsă de faptul că toţi cititorii vor îndrăgi acest personaj.

„Cum ar fi putut transpune toate sentimentele lui în cuvinte? Dragoste? Nu. Era cu mult mai mult decât atât. Acum înţelegea că cea mai mare dragoste nu era să iubești pe cineva pentru ceea ce era, ci tocmai în ciuda a ceea ce era.”

Nu mă înţelegeţi greşit, inima mea e încă la Alex, dar pentru un moment, acesta este scos din joc. Şi că tot veni vorba de el …  Se pare că Alex nu e chiar aşa de mort pe cât ne-a făcut autoarea să credem. Acestuia i s-a încredinţat o misiune ultra secretă de care ştiu doar foarte puţine persoane. Sper din tot sufletul că o să apară din nou prin peisaj deoarece mi-e foarte dor de el. Poate că majoritatea cititorilor nu-l simpatizează, însă pe mine m-a cucerit din prima clipă!

Dintre personajele secundare care mi-au atras atenţia, o să-i menţionez pe: Brett, conducătorul organizaţiei Elite, care mi-a lăsat impresia că în loc de inimă are un cub de gheaţă, Kosmas, noul partener al Alinei în misiuni, un tip foarte amuzant şi simpatic pe care n-ai cum să nu-l placi!,Roger, şeful lui Marius, despre care se spune că este „un șef extraordinar și un dușman de temut”. Scenele cu Ford au fost cam puţine, însă mi-au adus zâmbetul pe buze cu fiecare replică rostită de el. Şi acestea sunt doar câteva dintre personajele care şi-au făcut simţită prezenţa în volumul 3 (mi-ar lua câteva săptămâni să vorbesc despre toate).

Un lucru care mă uimeşte şi mă sperie deopotrivă la această carte (serie) e intensitatea sentimentelor care te lovesc încă de la primele pagini. Acestea reuşesc să te absoarbă în universul ascuns cuprins între paginile cărţii, iar din postura de cititor ajungi în cea de martor la întâmplările personajelor.

“Balanţa puterii” este un roman excepţional, care abundă de acţiune şi răsturnări de situaţie, iar suspansul atinge cote maxime, nepermiţându-ţi să laşi cartea din mână nici o secundă.

Nota mea pentru această carte este +5/5!

5_Books

Cartea poate fi achiziţionată de pe site-ul editurii Tritonic, accesând link-ul de AICI. Mai nou, găsiţi cartea şi pe Libris, unde beneficiaţi de transport gratuit la orice comandă, indiferent de valoarea acesteia. Tot ce trebuie să faceţi e să accesaţi link-ul de AICI.

Reclame

2 gânduri despre “Balanţa puterii (Alina Marinescu #3) de Monica Ramirez | Recenzie

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s