Cărți care mi-au schimbat mentalitatea, care m-au ajutat să trec peste momentele dificile și să mă redescopăr

Într-un trecut de care nu vreau să îmi mai aduc aminte eram cea mai negativista persoană. Credeam că orice greșesc este o adevărată catastrofă, căutam perfecțiunea oriunde și deveneam frustrată atunci când vedeam că oricât de mult m-aș fi străduit nu reușeam să o ating. Evident, nimeni nu poate atinge perfecțiunea, dar pentru mine la acea vreme, acest fapt era de neconceput. Într-o zi un coleg de liceu îmi pune în mână o carte și îmi spune să o citesc, că cică mi-ar prinde bine. O mai văzusem pe rafturi în librării, dar stătusem la o distanță considerabilă de ea, crezând că nu merită nici banii, dar nici atenția mea. Mă înșelasem. Începând cu acea carte am descoperit universul gândirii pozitive, am descoperit ce înseamnă să știi cum să te automotivezi și cum să continui pe drumul tău, indiferent de spusele altora.

1. Secretul – Rhonda Byrne

Aceasta este cartea pe care am citit-o la acea vreme pe nerăsuflate. Poate că evenimentele din ea sunt puțin exagerate, dar credeți-mă că au la bază ceva real. Ei o denumesc Legea Atracției. Eu i-aș spune mai degrabă Gândirea Pozitivă și Credința în propriile tale forțe. Nimeni nu îți va aduce în fața porții o mașină de 20.000$ doar pentru că visezi la ea, dar dacă știi că mașina aia va fi cândva a ta și dacă obținerea ei reușește să te motiveze în treaba pe care o faci, eu sunt sigură că într-o bună zi îți vei atinge visul.

Mai multe detalii despre Secretul dar și despre celelalte cărți scrise de aceeași autoare găsiți dând CLICk AICI. Eu încă nu am apucat să îi fac recenzia. 

2. Curajul. Bucuria de a trăi periculos – Osho

Cărțile lui Osho le-am descoperit tot de la acel coleg. Vă spun sincer că sunt pline de învățăminte și explicații care te ajută să te auto-descoperi, să te regăsești, să te reîndrăgostești de propriul tău sine. Aș prefera să le învăț pe de rost și să îmi fac din ele propria Biblie, decât să stau în conul meu de umbră. Înțelegeți voi ce vreau să zic. Eu nu le am pe toate. Am doar două. În total am citit 5. Dacă nu mă înșel, în total sunt 16 volume. Sper ca într-o bună zi să reușesc să le achiziționez pe toate. Chiar cred că au ce mă învăța, deși Osho a fost o persoană foarte controversată. Am descoperit asta mult mai târziu, după ce deja m-a luat valul și m-am îndrăgostit de învățămintele sale.

Dacă doriți să vedeți volumele și dacă sunteți interesați de prețuri, dați un click aici.

3. Cele 5 răni care ne împiedică fim noi înșine – Lisa Bourbeau

Despre această carte am mai vorbit aici. Pot spune că Lisa mi-a captat atenţia, m-a cucerit, mi-a deschis ochii, m-a făcut să meditez la întâmplări din trecut, să mă iert şi să mă accept aşa cum sunt. Poate că mai am de lucrat în ceea ce priveşte iertarea şi acceptarea, dar nu îi pot fi decât recunoscătoare acestei femei pentru toată munca ei şi pentru tot efortul depus în scrierea acestei cărţi. Autoarea accentuează faptul că doar ajungându-ne să ne iubim pe noi înşine ne putem elibera de măştile pe care le purtăm pentru a ne ascunde adevăratul sine.

Prețul cărții îl puteți afla aici.

4. Spune ”POT” și vei putea! – Norman Vincent Peale

Și acestei cărți i-am făcut o recenzie aici. Am cumparat-o deoarece nu aveam încredere în mine că voi trece cu brio un examen important din viața mea. Citind-o, am realizat-o că pentru numele lui Dumnezeu, dacă eu nu cred că voi reuși, atunci cine?

Spune „pot” şi vei putea are menirea de a ne ajuta să ne recâştigăm încrederea în propriile forţe, amintindu-ne că dispunem din plin de acestea, în ciuda faptului că tindem să ne lamentăm şi să uităm de ele cu desăvârşire.

Mi-a plăcut mult faptul că Peale pornește de la învățăminte creștine pentru a-și exprima ideile, dar nu neagă faptul că aceste principii pot fi aplicate și fără a urma ”calea cea dreaptă”.

5. Tată bogat, tată sărac – Robert T. Kyosaki

Cred că aceasta e singura carte din care efectiv am început să îmi extrag notițe într-un carnețel. Nu știu de ce nu am apucat încă să îi fac recenzie, dar credeți-mă, cartea este GENIALĂ!

Explică de ce oamenii obișnuiți nu reușesc niciodată să iasă din ”Cursa șoarecelui”, ajung să trăiască doar pentru a-și plăti datoriile și facturile curente. În schimb, arată cum reușesc oamenii bogați să iasă din această cursă a societății, investindu-și banii în active care în viitor le vor aduce alți bani.

Să luăm un exemplu din carte: oamenii săraci tind să strângă bani pentru a-și cumpăra mașina pe care și-o doresc, aceasta ajung ca în cele din urmă să îi facă și mai săraci datorită costurile frecvente pe care le necesită. Un om bogat va investi banii pentru mașină în așa zise active, care vor genera alți bani și abia pe urmă va cumpăra acea mașină, costurile ei fiind acoperite în timp tot de aceleași active. Aceasta este doar o idee de bază, dar cartea prezintă mult mai multe.

Mi-aș fi dorit ca părinții mei să o fi descoperit mai demult, căci la insistențele mele au ajuns și ei să o citească. Eu o recomand cu dragă inimă și o puteți achiziționa dând CLICK AICI. Luați prețul cărții despre o investiție.

Acestea sunt cărțile pe care doream să le prezint astăzi. Dacă ați citit cărți asemănătoare și credeți că merită, atunci aștept să mi le recomandați în secțiunea comentarii.

Eu sunt deschisă la sugestii :3

Alina Misaki

Reclame

11 gânduri despre “Cărți care mi-au schimbat mentalitatea, care m-au ajutat să trec peste momentele dificile și să mă redescopăr

  1. Frumos articol ! Eu am câteva cărți creștine și altele din alte religii, pe aceleași principii. Desigur că astea de unii nu sunt acceptate, nefiind ceva personal… dar sunt și ele foarte interesante. 🙂 Mi-am dat seama că aceste cărți din articol sunt cu adevărat interesante ! Mă bucur că ni le-ai prezentat, la Osho m-am gândit de mult insă n-am avut răgazul să mă gândesc mai bine… :)) acum știu că trebuie să le citesc!♥

    Apreciază

  2. Mi-ar placea sa citesc Spune „pot” si vei putea pentru ca imi plac cartile de genu’. Si mai cu seama ca sunt clasa a VIII-a si cred ca m-ar ajuta pentru examen. (Si cred ca ar fi si cartea pe care mama m-ar lasa sa o citesc fara sa imi spuna ca mai bine as lucra la matematica) :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s