Inimile celorlalţi nu sunt un dar. Ele trebuie să fie câştigate…

Se spune că oamenii cei mai fericiți sunt cei care au cele mai multe relații sociale. Cred cu tărie în această afirmație, căci doar împărtășind momentele de bucurie cu alții putem atinge cele mai înalte culmi ale acesteia. Dacă nu mă credeți, atunci haideți să luăm un exemplu simplu: nu vă simțiți mai bine când reușiți să atingeți un anumit target, iar la final vă lăudați cu asta cunoștințelor, așteptând aprecierea lor? Ați fi ipocriți dacă ați spune că voi nu aveți nevoie de aprecierea altora, căci sunt sigură că măcar odată în viață ați făcut asta. Puțini vor fi cei care se vor bucura însă cu adevărat de succesul vostru. În spatele unui binemeritat ”Bravo!” s-ar putea ascunde un munte de invidie și gelozie. Tocmai de aceea trebuie să învățăm să ne alegem cu grijă prietenii din viața cărora vrem să facem parte. Depinde însă de noi să știm să le câștigăm încrederea și aprecierea, căci inimile celorlalți nu sunt un dar. Ele trebuie să fie câștigate…

Nu putem împroșca răutate și venin în jurul nostru, ca mai apoi să așteptăm la schimb apreciere și suținere. Trebuie să împărțim la fiecare pas zâmbete, voie bună, trebuie să fim mereu acolo pentru a întinde o mână de ajutor celor care are nevoie. Și cel mai important, trebuie să facem toate acestea dezinteresat, fără a aștepta nimic în schimb. Altfel, toate eforturile noastre ar fi în zadar, căci ar constitui doar o mască teatrală purtată de un actor dornic să manipuleze emoțiile spectatorilor săi. Ori asta nu nici etic, nici frumos. În plus, la un moment dat masca este descoperită, iar atunci repercursiunile nu vor întârzia să apară.

Fiți voi înșivă, dar fără a uita să fiți buni cu cei din jurul vostru! Faceți-i să zâmbească! Ajutați-i! Câștigați-le încrederea, iar apoi începi să trăiți momente fericite alături de ei. 

Alina Misaki

Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s