Provocarea (vol1) de Simona Stoica | Recenzie

         Oficial, aceasta este prima mea recenzie şi vă spun sincer că am emoţii. Dar emoţiile acestea nici nu se compară cu sentimentele contradictorii pe care mi le-a trezit această carte.

         Iniţial, am plănuit să scriu recenzia imediat cum am terminat de citit primul volum, însă curiozitatea mă mistuia şi nu îmi permitea nici o clipă să-mi mut privirea din locul în care se afla al doilea volum. Având o voinţă slabă (doar în faţa cărţilor), am cedat şi am început să citesc al doilea volum. Mare greşeală, deoarece în ziua respectivă nu am reuşit să mănânc prea mult. Pur şi simplu nu mă puteam desprinde de carte. Eram complet absorbită în lumea pe care Simona a creat-o şi nu mai eram atentă la ce se întâmpla în jurul meu.

         Dar, în ciuda faptului că am citit deja ambele volume, îmi voi exprima opinia despre acestea în postări diferite, nedorind să stric surpriza celor care nu au reuşit încă să citească al doilea volum.

Provocarea-vol.1sinopsis

Foc și Cenușă. Lumină și Întuneric. Pasiune și Obsesie. 

În străvechea cetate din Haven, Rephelimii, un grup de asasini conduși și instruiți de Azazeal Vellenhall, încearcă să împiedice declanșarea unui război cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal, pentru a o găsi pe nepoata lui Azazeal – tânăra Desiree, cea de a Treia Cheie a Havenului. Însă când descoperă misterele care înconjoară conacul Wolfmaner și cine e răspunzator pentru crimele săvârșite în urmă cu 150 de ani, Desiree refuză să își accepte moștenirea și să înfrunte trecutul. Jack nu are de gând să renunțe și ar face orice ca să salveze Havenul. Îi va câștiga încrederea, o va minți și o va seduce pentru a-și îndeplini misiunea.

Provocarea a fost acceptată. 

recenzie

         În primul rând, aş vrea să vă rezervaţi o clipă şi să admiraţi coperta primului volum, care – dacă mă întrebaţi pe mine – e absolut superbă! Încă de când a fost dezvăluită, am fost complet fascinată de ea. Apoi, când am aflat şi descrierea ştiam cu certitudine că aceasta este o carte pe care o voi adora. Nu m-am înşelat!

         Cartea debutează cu un mesaj din partea autoarei, lucru pe care l-am găsit foarte interesant şi chiar unic, fiind prima carte pe care o citesc ce conţine un discurs de-al autorului dedicat cititorilor. Astfel, încă de la început, Simona lansează un avertisment, încercând să ne prevină cu privire la întrebările pe care ni le vom pune constant pe parcursul lecturării.

“Cititorule,


Ai deschis o carte care ar fi trebuit să rămână închisă.

Ai preferat să rişti şi să-ţi scufunzi ochii într-o lectură care te va face să te întrebi: cât de diferite sunt cu adevărat realitatea şi ficţiunea? Când se contopesc şi formează un singur timp, o singură lume? Sau oare toate acestea s-au întâmplat deja, dar fără cunoștința ta? Cum ai putea tu oare să ştii ce mistere ascunde trecutul şi ce pericole pândesc din viitor?

Fiecare minut contează, fiecare bătaie de inimă, fiecare oră parcursă. Iar tu ai hotărât ca acum să dai totul la o parte pentru a ţine în mâini această carte.

Motivele nu contează, decizia finală e cea care îşi pune amprenta.

Autorul”

         Şi acesta reprezintă doar începutul şi finalul discursului. Ce ziceţi? V-am stârnit curiozitatea? Dacă da, înseamnă că mi-am atins obiectivul.

         Încă un lucru pe care l-am găsit fascinant la această carte, este prologul. Şi aici nu mă refer strict la conținut, ci la modul în care ne este prezentat. Prima parte a prologului este construită în versuri. În opinia mea, aceste versuri ascund un mesaj foarte puternic, însă trebuie să fii capabil să citesţi printre rânduri dacă doreşti să le descoperi mesajul.

         Prima parte a primului roman din seria Rephelimii se intitulează “Misterul celor 7 oglinzi”şi  debutează cu provocarea pe care Azazeal i-o lansează lui Jack Harper, şi anume aceea de a o găsi pe Desiree.

“Fă-o să se îndrăgostească de tine, adăugă cu prudenţă, urmărind reacţia Rephelimului. Îndepărteaz-o de cei de care este apropiată şi arată-i de ce eşti capabil, însă nu o speria. Las-o să se obişnuiască cu prezenţa ta şi deabia atunci ajut-o să-şi descopere puterile.”

         Şi acum vă întreb eu pe voi: Care credeţi că a fost răspunsul lui Jack Harper?

 “Accept provocarea, Azazeal, îi spuse amuzat, dispărând în întuneric.”

         Desiree, alături de sora ei Sarah şi prietenii lor, Derek, Michael şi Viola hotărăsc să pătrundă în conacul Wolfmaner pentru a desluşi misterul ce stă ascuns în spatele crimelor ce au avut loc în acel conac, cu 150 de ani în urmă. Pe tot parcursul drumului, Desiree are impresia că este în permanenţă urmărită,însă acest fapt ajunge să nu o mai deranjeze şi să-i oferă o senzaţie de siguranţă.

“Nu îndrăzneam să-mi întorc privirea, dar aveam din nou impresia că eram urmărită, doar că acest lucru nu părea să mă mai deranjeze. La fel ca în parc, mă simţeam ocrotită şi în siguranţă.”

         Înainte de a pătrunde în conac, Desiree observă agitaţia care o cuprinde pe Viola şi schimbările de comportament pe care aceasta le avea de când au hotărât să pornească în această călătorie. La un moment dat, Viola rosteşte nişte cuvinte care îi dau de gândit lui Desiree:

“E ultima oportunitate de a schimba Soarta, Desiree, adăugă repede, uitându-se fugar în jurul nostru. Ultima şansă pentru ca voi să scăpaţi.”

Odată ajunşi în conac, Desiree şi prietenii ei încep să cerceteze locul în speranţa că vor reuşi să înţeleagă ce s-a întâmplat în urmă cu 150 de ani. La un moment dat, aceştia dau peste o oglindă pe care era inscripţionat un mesaj:

“Ca să descoperi misterul ce înconjoară conacul, trebuie să fie reconstituită oglinda principală. Caută cele 7 bucăţi, pierdute prin castel, uneşte-le şi priveşte. Dar grijă mare, odată ce misterul va ieşi din umbră, EL va reveni, iar moartea va zgudui din nou locul, căci nimeni nu-i va putea opri pe supuşii săi.“

         Se pare că  o provocare indirectă a fost lansată şi pentru Desiree şi prietenii ei, o provocare pe care aceştia o acceptă şi  pornesc în căutarea celor şapte bucăţi pierdute ale oglinzii principale. Găsirea acestora nu este uşoară, iar tot mai multe piedici vor apărea în calea lor, încercând să-i împiedice să afle adevărul. Desiree nu se dă în lături de la aflarea adevărului, dar oare ce se va întâmpla când oglinda principală va fi reconstituită? Le va dezvălui aceasta ce s-a întâmplat în urmă cu 150?  Cine este acest EL?

         În cele din urmă, Desiree va realiza că silueta care îi urmăreşte toate mişcările e aceeaşi care îi apare şi în coşmaruri. Cine este această siluetă şi ce vrea de la ea? În scurt timp va realiza că cel care o pândeşte din umbră nu se afla pe urmele ei pentru a o ucide, ci pentru … a o proteja. Doar oare cum va reacţiona Desiree când îi va vedea, în sfârţit, chipul şi va realiza cine este cu adevărat? La această întrebare veţi afla răspunsul doar dacă citiţi volumul!

Un citat care mi-a plăcut foarte mult (nu dau detalii, o să aflaţi voi mai multe când veţi citi cartea) este următorul:

“Dacă urmăreşti moartea, atunci te anunţ că tu ai găsit-o pe a ta.” 

         Provocarea este un roman complex, plin de situaţii neprevăzute, suspans şi incertitudine. Este genul acela de carte care te va acapara complet şi nu-ţi va permite să o laşi din mână până nu ai terminat-o. Lumea pe care Simona a reuşit să o nuanţeze este una fascinantă, cu personaje bine conturate, aflate la limita dintre bine şi rău. Acţiunea îţi va menţine interesul treaz pe tot parcursul lecturării şi te va transpune în pielea personajului principal, ajungând să simţi trăirile acestuia de parcă ţi-ar aparţine.  Sper din tot sufletul că această serie o să se bucure de atenţia pe care o merită şi cu timpul, vreau să o văd tradusă în cât mai multe limbi străine deoarece MERITĂ!

         După cum puteţi şi voi deduce, nota mea pentru această carte este +5/5.

5_Books

         Puteţi achiziţiona cartea de AICI cu 30% reducere până la sfârşitul lunii februarie şi transport gratuit!

       Sau puteţi achiziţiona de pe site-ul editurii Herg Benet pachetul Provocarea care conţine cele două volume Provocarea cu 30% reducere, două semne de carte personalizate şi un poster! Ofera o găsiţi AICI.

Reclame

6 gânduri despre “Provocarea (vol1) de Simona Stoica | Recenzie

    • Mulţumesc, Andreea! :* Sunt conştientă de faptul că nu e perfectă, însă mă voi strădui să fac recenzii cât mai bune. Doar că e cam greu să-mi exprim gândurile despre o carte care mi le-a zăpăcit şi a pornit o furtună de idei în capul meu :))

      Apreciat de 1 persoană

    • Mulţumesc! Până la sfârşitul săptămânii va apărea şi recenzia volumului 2 din Provocarea. Mă voi strădui să fiu cât mai activă pe blog 🙂

      Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s