Păstrează în viaţa ta doar acele persoane care te iubesc cu adevărat. Învaţă să renunţi la celelalte!

Despărţirile au fost întodeauna grele, indiferent de natura lor. Dar cu toate acestea, ele sunt un firesc al vieţii. Evoluăm ca fiinţe umane în diverse planuri ale vieţii datorită oamenilor care vin şi pleacă din viaţa noastră. Oamenii mereu vor pleca, unii mai devreme, alţii mai târziu. Unii vor lăsa goluri imense şi răni în urma lor, ce nu vor mai putea fi umplute şi vindecate niciodată, alţii doar pleacă, pur şi simplu, de parcă nici măcar nu ar fi făcut parte până atunci din viaţa ta. Chiar şi aşa, la un moment dat, privind în trecut şi făcând o comparaţie cu prezentul, ajungi să le simţi lipsa.

Deşi se spune că oamenii ar trebui să se susţină unii pe alţii, astăzi putem reformula: oamenii s-au născut pentru a se distruge unii pe alţii. E important să înveţi să îndepărtezi la timp persoanele care nu te iubesc. În felul acesta vei evita despărţi mult mai dureroase în viitor. E de preferat ca bolile cele mai grave să fie tratate din timp, în cazul în care prevenirea acestora nu a fost un succes deplin. Preferi să renunţi la o persoana pe care doar o placi, deşi ştii că nu însemni nimic pentru ea, sau doreşti să ajungi să devii dependentă de acea persoană fără să realizezi că e posibil să se folosească de tine în majoritatea timpului?

Nu merită să investeşti sentimente, sperante, vise şi timp preţios într-o iluzie ce va ajunge să te distrugă din interior. Basmele sunt doar povestiri, iar marile iubiri au ajuns în aceste zile doar clişee. Totodată, relaţiile dintre oameni s-au schimbat. A dispărut onoarea, simţul civic, camaradenia, prietenia adevărată. Puţini sunt cei care te vor susţine la nevoie. Şi mai puţin sunt cei pe umărul cărora vei ajunge să plângi în momentele de greutate. Învaţă să îi păstrezi pe aceştia, să investeşti în ei timpul pe care l-ai fi dat la schimb pe iluzii, să cultivi în astfel de relaţii bunătate, sinceritate, zâmbete şi să îndepărtezi pe oricine are de gând să te împiedice să faci asta.

Păstrează în viaţa ta doar acele persoane care te iubesc cu adevărat, care sunt dispuse să te motiveze şi să fie acolo când ai cea mai mare nevoie de ele. Învaţă să renunţi la celelalte.

Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s