De ce trăiesc mai mult oamenii fericiți? ☺ Recenzie ☺


de_ce_traiesc_mai_mult_oamenii_fericiti_recenzie
Titlul: De ce trăiesc mai mult oamenii fericiți?Autor: Jordi Quoidbach

Editura: House of Guides PG

Nr pagini: 206

Comanda:  aici

recenzie_De_ce_traiesc_mai_mult_oamenii_fericiti

Pentru început țin să îi mulțumesc Angelei, admina blogului The land of books, pentru acest simpatic cadou de Crăciun. Cu ocazia asta îi mai transmit câteva îmbrățișări virtuale . Acum haideți să trecem la oile noastre.

Acestă carte nu este propriu-zis o carte, ci mai degrabă un cumul de studii realizate de diversi cercetători, cu privire la fericire și modurile în care aceasta își face simtita prezenta în viața noastră.  Astfel, aflăm ce înseamnă să fii fericit,  care sunt consecințele acestei stări de bine, care sunt adevăratele chei ale fericirii și cum putem deveni mai fericiți, ținând cont de câteva metode practice.

”Jordi  Quoidbach este doctor în psihologie și studiază la Harvard…fericirea! Ei, da, a ajuns subiect de cercetarea științifică. Deși pare surprinzător, la prima vedere, demersul bazat pe studii și experimente efectuate pe numeroși subiecți, a avut rezultatele scontate. Cititorii vor găsi în paginile cărții de față rezultatele acestor eforturi științifice, materializate în sfaturi prezentate într-un limbaj pe înțelesul tuturor, presărat cu umor și plin de informații care mai de care mai interesante și utile, toate de bun simț și extrem de logice, testate atât pe teren, cât și în laborator. Și da, vor găsi acele mici trucuri care-i vor ajuta să fie măcar un pic mai fericiți.”

Dacă nu doriți să parcurgeți carte în întregime, atunci vă las mai jos câteva idei extrase din acestea. Pentru mai multe detalii, totuși, eu vă recomand să răsfoiți și paginile acesteia. 

1. Dăruind lucruri cât de mărunte celor din jurul nostru, devenim mai fericiți!

2. Fericirea în cuplu nu ține doar de momentele în care trebuie să fii acolo la rău! Este foarte important să știi să îi fii alături partenerului și atunci când un eveniment fericit îi înfrumusețează viața, fără a manifesta sentimente de gelozie sau de angoasă.

3. Zâmbind, creierul nostru perfece sentimentul de fericire și astfel devenit fericiți.

4. A-ți spune mereu în fața oglinzii ”Sunt frumoasă!”, ”Sunt cel mai tare!”, nu te ajută dacă ai o părere proastă despre tine. Din contra, totul se va transforma într-un monolog menit să îți inducă o stare de tristețe: ”Sunt frumoasă….dar nu la fel ca tipa aia :(”

5. Ești mai fericit la bătrânețe decât în tinerețe! De ce? Dacă nu vreți să mă credeți pe cuvânt, găsiți în carte explicații în detaliu despre asta.

6. Eficiența ținerii unui jurnal apare doar atunci când consemnăm fapte triste. În felul acesta ne vom da seama de ce au apărut în viața noastră și ce ar trebui să învățăm din ele. Acest punct nu este valabil și în cazul descrierii evenimentelor fericite.

7. O călătorie în vacanță nu te face neapărat mai fericit. Ești mai fericit înainte de plecare, atunci când îți faci bagajele și îți imaginezi cât de bine o sa fie, decât la întoarcerea din excursie.

8. Mulțumind și fiind recunoscător, devii mai fericit. Exagerarea recunoștinței are totuși un impact negativ.

9. Creierul uman poate fi transformat! Dacă îți impui un mod de gândire mai pozitiv, cu timpul vei putea vedea partea plină a paharului mereu, fără prea mult efort.

10. Femeile care zâmbesc au mai multe șanse să se mărite, chiar dacă nu sunt cele mai drăguțe tipe din oraș!

Mă voi opri la 10 idei, pentru a nu dezvălui toate secretele cărții. De asemenea, voi evita să dau o notă acesteia. De fapt, îmi propun ca de acum încolo să nu mai acord note cărților, căci cu cât citesc mai multe, cu atât îmi este mai greu să le evaluez și să le clasific într-o simplă scală anostă de la 1 la 5.

Voi ați citit această carte? Ce părere aveți cu privire la ideile prezentate de mine mai sus?

Credeți că fericirea se poate cultiva sau este doar menită să apară pur și simplu de la sine?

Aștept răspunsuri în secțiunea de comentarii :3

V-am pupat!

alina_misaki-crop

Reclame

3 gânduri despre “De ce trăiesc mai mult oamenii fericiți? ☺ Recenzie ☺

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s