Despre iubire…

despre_iubire_din_dragoste_pentru_carti_adevarata

Ne-am obișnuit să credem că iubirea reprezintă ceva idilic, menit să ne aducă fericirea. Am fost învățați să credem în mirajul dragostei care inundă inima unei persoane la primă vedere, în sufletul pereche și în marea salvare produsă de regăsirea acestuia. Dar iubirea nu e menită a fi găsită în lumea exterioară, la fel cum nici fericirea nu va veni niciodată la pachet cu X sau Y . Un singur adevăr există și e bine cunoscut de fiecare dintre noi: iubirea e tot mai rar întâlnită în zilele noastre.

De ce?

Răspunsul femeilor: ”Datorită porcilor care știu doar să se uite la aspect și să ne înșele! Dacă ar fi toți precum X (personaj inventat) din romanul Y (roman de dragoste)!”.

Răspunsul bărbaților: ”Păi cum să le iubim, când umblă numai după mărime, și nu ne referim în niciun caz doar la portofel!”.

Iată că avem așadar două răspunsuri aparent diferite, dar care fac practic același lucru: aruncă vina pe umerii alcuiva, fără asumarea nici unei responsabilități. Femeia va încerca mereu să dea vina pe imperfecțiunea bărbatului, iar bărbatul va face tot posibilul să învinuiască pe femeie. Se creează astfel un cerc vicios, un cerc ce exclude iubirea din viețile noastre, lăsându-ne orbi, răniți, făcându-ne să o căutăm în continuare.

Problema e că o căutăm unde nu trebuie. Iubirea nu ține de exterior, ci de interior. Când vom reuși să fim împăcați cu noi înșine, când vom fericiți pentru fiecare clipă care ne este dată de Dumnezeu pentru a o trăi, atunci va veni și iubirea. Iubirea nu trebuie căutată de la 12 ani, dar nu trebuie nici alungată dacă vine cu adevărat. Iubirea nu e adusă de o persoană în viața noastră, ci ea ar trebui să fie deja acolo atunci când ea sosește. Iubirea nu e nici pe departe dragoste la prima vedere. Nu are temei în afirmația: ”L-am văzut și simt că deja m-am îndrăgostit!”. Aceea e doar atracția fizică. Azi îl vezi pe unul și zici că te-ai îndrăgostit, mâine pui ochii pe altul și tot așa. Iubirea adevărată conduce la o relație fericită abia atunci când îl cunoști pe cel de lângă tine, cu bune și cu rele, continuând totuși să îți pui toată încrederea în mâinile lui.

Ne lovim tot mai des de idee de gelozie în zilele noastră. Nu de puține ori mi-a fost dat să aud cuvinte precum: „Cum îți permiți să respiri același aer cu aia, idiotule! Ai zis că mă iubești și ce faci?”. Iubirea înseamnă încrederea absolută în cel pe care îl iubești. Unde e iubire nu există îndoială. Unde e iubire e înțelegere și o bună comunicare. Unde e iubire e doar iubire, fără stres sau gânduri precum: ”Trebuie să îmi cumpăr bluza asta mai decoltată, ca să se uite numai la mine. Să nu mai aibă ochi pentru alta.”

Am spus deja că iubirea e o stare ce pornește de la noi. Automat, găsirea ei în persoanele din jurul nostru v-a duce la un eșec. Totul se va cataloga drept experiențe nefericite în iubire, relații încheiate, lacrimi vărsate, deznătește, uneori poate chiar gânduri sinucigașe. Persoana menită nouă, așa zis-ul suflet pereche, nu va veni niciodată când îl căutăm noi. De ce nu? Pentru că pur și simplu poate tocmai că îl căutăm denotă că nu suntem pregătiți. Poate că apariția lui în viața noastră atunci ne-ar face depedendenți de el, iar asta ar conduce la lipsa libertății, mai apoi la idee de gelozie prezentată mai sus. Persoana menită nouă va apărea fix atunci când va fi nevoie și când vom fi pregătiți. Din nefericire, în zilele noastre se merge pe principiul: ”Nu știu dacă e el, dar hai că încerc. Nu se știe niciodată.”, iar apoi totul să sfârșește în lacrimi. Suntem îmbătați de ideea de dragoste idilică, răbdarea noastră împuținându-se cu fiecare zi ș cu fiecare clișeu prezentat prin filme.

Dacă sunteți de acord, vă aștept părerea! Dacă nu, aștept să îmi împărtășiți punctul vostru de vedere. Nu afirm faptul că sunt atotcunoscătoare. Poate veți ajunge să îmi schimbați punctul de vedere sau poate că nu.

Ne citim:)

alina_misaki-crop

Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s