Spune "POT" şi vei putea! ☺ Recenzie

Spune „pot” şi vei putea are menirea de a ne ajuta să ne recâştigăm încrederea în propriile forţe, amintindu-ne că dispunem din plin de acestea, în ciuda faptului că tindem să ne lamentăm şi să uităm de ele cu desăvârşire.
Norman Vincent Peale şi-a făcut milioane de adepţi şi de prieteni în întreaga lume, de la preşedinţi de corporaţii până la artişti, moderatori şi oameni obişnuiţi. Prin intermediul acestei lucrări, Peale le împărtăşeşte învăţăminte extrase din poveştile de viaţă ale altor oameni, dar şi din propria sa experienţă, învăţându-ne cum să ne eliminăm gândurile negative din minte şi cum să sădim în loc gânduri pozitive, constructive, cu ajutorul cărora să trecem mai repede şi mai uşor peste dificultăţi. Tot ce avem de făcut este ca în situaţiile critice să spunem „pot” şi vom putea, renunţând la gândurile de genul: „Sunt un nimic!”, „Dacă aş fi făcut aia şi nu asta!”, „Măcar dacă…”.
Pe lângă modurile de practicare ale gândirii pozitive, dr. Peale ne învaţă cum  să înlocuim tensiunea cu o atitudine calmă şi pozitivă, cum să ne menţinem sănătatea şi pofta de viaţă, cum să ne căpătăm încrederea în propriile forţe, cum să scăpăm de plictiseala şi monotonia actuală şi cum să ne recâştigăm speranţa în miracolele înfăptuite de Dumnezeu. Cartea pune un puternic accent asupra necesităţii comunicării om-divinitate şi asupra credinţei noastre în cel Atotputernic, dar nu vă gândiţi că vi se va spuneţi că sunteţi niste păcătoşi condamnaţi la moartea veşnică. Nu, nici pe departe!
Mi-a plăcut mult la această carte faptul că la sfârşitul fiercărui capitol sunt extrase de către însuşi Norman Vincent Peale câteva idei principale, pe care eu le-am notat cu conştiiciozitate într-un carneţel.
Vă las mai jos ideile principale de la sfârşitul primului capitol (Principiul perseverenţei – renunţarea nu ajută la nimic), pentru a vă ajuta să vă faceţi o idee mai clară asupra temelor abordate de carte.

1. Când abordaţi o problemă, aşezaţi pe primul plan ideea de a nu renunţa să o atacaţi.

2. Ţineţi minte: puteţi depăşi înalţii munţi de greutăţi gândindu-vă că treceţi pe deasupra lor.

3. Adoptaţi deviza: „Nu te da bătut niciodată!” Respectaţi-o!

4. Folosiţi cuvinte optimiste. Nu vorbiţi niciodată ca un om învins. Rostiţi „vorba cea bună”.

5. Munca sârguincioasă aduce rezultate scontate.

6. Cultivaţi principiul introspecţiei. Învăţaţi să vă cunoaşteţi. Faceţi cunoştinţă cu adevărata persoană care sălăşluieşte adânc înăuntrul dumneavoastră.

7. Dacă nu reuşiţi să faceţi un lucru de la bun început, încercaţi, încercaţi din nou.

8. Nu vă lăsaţi copleşit de împrejurări. Controlaţi-le mental. Puteţi, dacă sunteţi convins de acest lucru.

9. Perseveraţi în stăruinţă – nu renunţaţi la luptă – şi veţi reuşi. Nu vă daţi bătut, situaţia se poate schimba în bine.

10. Dumnezeu să vă binecuvânteze în stăruinţele dumneavoastră!

Voi aţi citit această carte? V-am stârnit curiozitatea? De alte cărţi de acest gen îmi recomandaţi?
Aştept părerile voastre :*
Reclame

5 gânduri despre “Spune "POT" şi vei putea! ☺ Recenzie

  1. Nu am citit această carte. Iubesc acest gen de cărți aș putea să recomand , ce urat sună recomand dar Îți pot spune ce cărți de acest gen mi-am plăcut mie . Poate ca Îți vor atrage atenția. Spre exemplu dacă m-as asculta m-as înțelege
    Chris. Cum sa ne comportam cu personalitățile dificile
    Cum sa ne eliberăm de frica de ceilalți. 100 de cai spre fericire .ghidul leneșului și eleganta ariciului. Cat despre aceasta carte mie mia stârnit interesul.

    Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s