Apariţie nouă la Editura Univers

Bună, dragi iubitori de cărţi!


Doresc să prezint unul dintre titlurile noi, proaspăt venit din tipar, publicat de către Editura Univers. Autorul cred că vă sună cunoscut, l-aţi mai întâlnit în biblioteca Univers: Malcolm Bradbury, prieten cu David Lodge, scriitorul prezent în România peste câteva săptămâni. Vă daţi seama că cine se aseamănă se adună, astfel că Bradbury intră şi el în seria romancierilor ironici, dar plini de umor.
 
Astfel, vă fac cunoştinţă cu cea mai nouă apariţie Bradbury: Ciudata mea căutare pe urmele lui Mensonge.
 
Câteva date despre carte şi autor:
 
„Sir Malcolm Stanley Bradbury (1932–2000) şi‑a terminat primul roman, Eating People is Wrong, în 1959. Este cunoscut ca romancier, autor de povestiri și expert în romanul modern; a publicat cărţi despre Saul Bellow, E. M. Forster, F. Scott Fitzgerald. Malcolm Bradbury a întemeiat în 1970 împreună cu Angus Wilson primul curs de creative writing din Marea Britanie la University of East Anglia. Când a fost lansat acest curs, ideea că cineva putea fi învățat cum să scrie ficțiune a stârnit un adevărat scandal în lumea universitară britanică. Un singur student s‑a înscris la acest curs. Numele lui era Ian McEwan.
 
Dintre cărţile lui Malcolm Bradbury traduse în româneşte, cea mai cunoscută este Un om al istoriei (Editura Univers, 1991, colecţia RSXX).
 
Structuralişti, post‑structuralişti, deconstructivişti, adepţi ai lecturii eronate şi alţi oameni ocupaţi şi utili de pe la universităţile de pretutindeni au cugetat pentru foarte scurt timp asupra acestei întrebări. Unii chiar au îndrăznit să întrebe: A existat el?
Se ştiu puţine despre el. Originea lui rămâne un mister. Sosirea lui la Paris pare să fi fost un accident ţinând de circulaţia trenurilor. Textul său monumental, La Fornication comme acte culturel, nu a fost citit niciodată şi nici nu a fost scris cu această intenţie. Totuşi, în Ciudata mea căutare pe urmele lui Mensonge, Malcolm Bradbury arată că Mensonge a fost deconstructorul deconstructivismului, un om care a ştiut tot ce era de ştiut despre noua filosofie (ca să nu mai vorbim de nouvelle cuisine).
Prin acest text esenţial, Bradbury îl plasează, în sfârşit, pe Henri Mensonge acolo unde îi este locul: în repertoriul marilor gânditori ai secolului XX, alături de Freud, Foucault, de Beauvoir şi Bardot.”
 
Dacă v-am făcut curioşi, puteţi achiziţiona noul volum de pe site-ul editurii, mai precis de aici (la un preţ de nerefuzat). De asemenea vă invit să vă abonaţi la Newsletter-ul editurii, pentru a fi la curent cu noutăţile.
Lectură plăcută, dragilor!
 
 
Reclame

Un gând despre “Apariţie nouă la Editura Univers

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s